4 Mart 2008 Salı

Paradoksal kanal CNBC-E ve yeni rakibi TNT

Haftasonlarını genelde evde televizyon karşısında geçirmek isteyen benim gibiler için biçilmiş kaftandır sit-com'lar ve kaliteli diziler (Özellikle uydu ve kablo tv den kaçınan antenciler için). Bazen sıkıcı diziler araya serpiştirilse de kaynatabiliyorum kafama esince. Geçtiğimiz haftasonu CNBC-E'yi seyrederken güzel dizilerimin yanısıra gösterime yeni giren iki diziyi de tekrar seyretme fırsatı buldum. Chuck ve Pushing Daisies.

Pushing Daisies, izlerken hoş bir Tim Burton havası estiren, masalsı bir dizi. İlk bölümü gayet başarılıydı. Chuck ise, beklediğim etkiyi yaratmadı ne yazık ki. Abartılı oyunculuğu saymazsak senaryo 5.sınıf bir Amerikan klasiği. Hayatı sıradan bir gencin bir anda insanüstü güçlere sahip olması, biraz casusluk, seksi ama ölümcül bir sarışın, gerisi zaten alışılagelmiş sakarlıklar geçidi. Gülmek için kendimi zorladım galiba.

Bunun yanında, CNBC-E'nin dizilerini yayınlayış şeklini hala kavrayabilmiş değilim, en azından tekrarları. Bir bölümü bir haftada kaç kez seyredersiniz? Hele hele, haftasonu izlediğiniz bir bölümü, haftanın yeni gününde ana yayın saatinde görmek sizi ne kadar üzer bilmiyorum ama "Artık sıktı..." dediğim anda CNN Türk'ün frekansından yayın yapmaya başlayan TNT Tv'yi görene kadar.

Yayın akışına önceden bildiğimiz Frasier, Mad About You, Malcolm in the Middle ve Chicago Hope gibi izlenesi dizileri katan televizyon, son 3 senenin gittikçe düşen fenomeni Lost'u da yayına sokacağını belirtti.

Eski dizileri seyretmenin tadının yanısıra, sevdiğim komedyen Dennis Leary'nin oynadığı ve yapımcılığını üstlendiği "Rescue Me" dizisi de altyazılı verilen diziler arasında.

Sanırım artık CNBC-E için sayısız tekrarları aşıp güzel dizileri yayına sokmanın zamanı geldi. Seyredilebilir filmler kuşaklarını arttırmalarının yanısıra, bilmemkaçıncı Heroes tekrarı yerine kaliteli dizilerine yenilerini eklemeliler.

1 yorum:

Simge Kurban dedi ki...

cnbc-e'ye yeni bir rakibin gelmesi kaliteyi de beraberinde getirir. kanal yönetiminin kendisine çeki düzen vermesinin zamanı geldi artık. tnt bu konuda farklı bir soluk ve şu an tutunmak için gayet başarılı yapımlara yer veriyor. cnbc-e'de çok sevdiğim sponge bob ve simpsonsların tekrar bölümlerini defalarca izlemek bile bir yere kadar!