26 Eylül 2007 Çarşamba

İzleyesınız Beya!

Tekrarlarıyla birlikte, Türk televizyon kanallarında (yereller dahil) haftada oynayan dizi sayısının 1000'i aştığını biliyor muydunuz? Dizi sektörünün şahlandığı ve geçen senelere nazaran büyük paraların dönmeye başladığı (ör:dönem dizileri) şu zamanlarda, güzel başlayan bir yerli dizi girdi gösterime: Elveda Rumeli.

Gayet başarılı ve geniş bir oyuncu kadrosunun yanısıra, konusuyla da dikkati çeken dizi, 1900'lü yılların başında, Osmanlı zamanında Bulgarlar, Makedonlar ve Türklerden oluşan bir topluluğun yaşamından bir kesit sunuluyor. En son Yabancı Damat'ın lokomotifi olarak seyrettiğimiz (veya diziyi seyretmemizdeki en büyük neden olan) Erdal Özyağcılar'ın da dizinin sevilmesinde rolü çok büyük. Bunun yanısıra, dizinin sesli çekilmesi de dublaj yapaylığını ortadan kaldırıyor. Her ne kadar tüm oyuncuların "şiveleri" başroldekiler kadar başarılı olmasa da, biraz daha çalışmayla başarılabilecek gibi görünüyor. Kurtlar Vadisi'ni video klip görselliğinde bize sunan yönetmen Serdar Akar'ın da payı bunda çok büyük.

Geçtiğimiz perşembe akşamı (13 Eylül 2007) saat 20:00'de gösterime giren dizi, ilk bölümüyle izleyenleri kendisine bağlamış sanki. Eğer ki bir dizi ertesi gün işyerinde, misafirlikte vb. konuşuluyorsa, o dizi bir şekilde insanları bağlamış demektir.

Umarım yapımcılar Yabancı Damat'ta düştükleri hataya düşüp kısırdöngü senaryolarla izleyicileri ellerinden kaçırmazlar.

2 yorum:

Simge Kurban dedi ki...

başarılı bir dizi..senaryonun çok ötesinde oyuncular oldukça başarılı..trakya şivesini çok güzel konuşuyorlar..

Umut dedi ki...

bir trakyalı olarak geçer notu verdim diyorsun yani :)